Sebastiaan Inghelbrecht

SEBASTIAAN INGHELBRECHT (°1978)

 

Aan het Stedelijk Muziekconservatorium van zijn geboortestad Brugge studeerde hij piano bij Jo Boudolf, orgel bij Ignace Michiels en schriftuur bij Octaaf Van Geert. Na zijn middelbare studies aan het Sint-Jozefsinstituut studeerde hij Muziekpedagogie aan het Lemmensinstituut in Leuven, waar hij het diploma “Meester in de muziek” behaalde.

 

In 1994 werd Sebastiaan Inghelbrecht als organist verbonden aan een aantal Brugse kerken en aan het Brugse Fiorettikoor. Vanaf 1998 werd hij koordirigent van twee kerkkoren in Sint-Michiels en repetitor bij zowel het Brugse oratoriumkoor Cantores als bij het musicalkoor The Bare Necessities.

 

In 2002 dirigeerde hij niet alleen zijn eerste zelfgecomponeerde musical “Idoena”, maar ook zijn eerste beiaardwerk “Città Bel-lissima” ging in première op de beiaard van het Brugse belfort, waarmee hij trouwens de prijs “Beiaardcompositie Brugge 2002” won.

 

Van 2003 tot en met augustus 2012 was hij organist aan de Brugse Heilig Bloedbasiliek en van 2012 tot en met 2015 aan de Sint-Blasiuskerk in Jabbeke. Van 2015 tot en met 2017 was hij dirigent van het Brugse koor Zingen is zijn, waarmee hij op 5 november 2016 de première van zijn Requiem uitvoerde.

 

Sinds september 2011 is hij als leraar AMV en AMT verbonden aan de Academie voor Muziek Woord en Dans in Aalter en geeft hij notenleer, zangles en pianoles aan de Cultuurfabriek in Damme-Sijsele.

 

Verder maakt hij ook tijd om te componeren. Hij is de huiscomponist van het AMWD in Aalter. Naast een aantal instrumentale werken componeerde hij tot nu toe vooral vocale muziek, gaande van eenvoudige kerk- en kinderliederen tot grotere koorwerken zoals zijn Requiem. Doorgaans worden zijn composities vergeleken met "filmmuziek".

© Sebastiaan Inghelbrecht